Sunday, March 15, 2015

Motimotivaatioooo

Heiiiippa!! Olen tässä väsäillyt yhtä blogitekstiä milloin vaan olen ehtinyt mutta se jääköön julkaistavaksi sitten kun on aikaa se saada kirjoitettua loppuun. Ollut tässä vähän haipakkaa: käsikirjoituksen kirjoitusta (jeejee!!) ja opiskelijaneuvostojuttuja (pienenä mainoksena: 4-5.6 järjestämme symposiumin, johon alan jatko-opiskelijat, tutkijat jne. ovat kovin tervetulleita, seuraa meitä Twitterissä @BCSC_HY tai nettisivuillamme).

Halusin nyt kuitenkin kirjoittaa pienen tekstin motivaatiosta ja itsensä määrittelemisestä, koska törmäsin tässä jälleen yhteen henkilöön, joka on toisinut minulle suurena innoittajana ja inspiraation lähteenä: Lizzie Velasquez. Lizziestä oli jälleen juttu Iltalehdessä, jossa kerrottiin siitä kuinka hän oli löytänyt itsestään tehdyn videon netissä, jossa häntä kutsuttiin maailman rumimmaksi naiseksi. Videon kommenttikentässä tyttöä oli kehoitettu tappamaan itsensä jne. Todella rumaa tekstiä.

Välillä en ymmärrä mitä liikkuu ihmisten päässä, jotka ovat ilkeitä toisille. En ymmärrä. Miksi? Oikeuttaako netti täydelliseen kusipäisyyteen kun sen voi tehdä nimettömänä? Erityisesti tällaisissa asioissa tekee mieli uskoa karmaan.

Itseänikin on nuoruudessani kiusattu pienestä koostani johtuen ja mm. tästä syystä en ole käynyt aikoinaan ala-asteella koulujen diskoissa. En uskaltanut koska pelkäsin kiusaamista, koska yhteen diskoon olin mennyt ja joutunut isompien poikien kiusaamaksi. Aika pientä siihen verrattuna mitä tuo nainen on saanut kokea mutta osaan ehkä edes kahden prosentin verran samaistua. No, olen näin jälkikäteen saanut humpata diskoissa ihan kylliksi että ei tuo nyt niin ole jäänyt mieltä kalvamaan, älkää huolestuko :)

Näin jälkikäteen olen oppinut olemaan rohkeampi ja saatan välillä tehdä melko hullujakin tekoja ;) Because I can.

Haluan tähän nyt kuitenkin liittää mukaan yhden mielestäni kaikkien aikojen parhaimmista TED Talkseista, joka on nimenomaan Lizzien esittämä. Katsokaa se!! Mikä nainen! Mikä motivaatio!! Mikä positiivisuus!! Mikä luonne!!! Kuinka KAUNIS!! Koska kauneus on minusta meissä sisällä. Ja kuitenkin, mitkä hiukset!!! En ole kertaakaan katsonut tuota videota itkemättä, joka kerta se liikuttaa. Saan siitä voimaa.

Minä määrittelen itse itseni. Ainakin yritän.
What defines you?

Aurinkoa viikkonne alkuun mussukat!! <3

Aurinkoinen Munkkiniemenranta ja Nero <3

-Mari

No comments:

Post a Comment